Galerie

Episodul 2: legatura dintre pantofi, fotbal si cloud privat

Continuam incursiunea in „misterele” cloud computing. Am inceput cu cel mai cunoscut, cloud-ul public si continuam cu cel privat. So, it gets better and better: cine nu este pregatit sa foloseasca softuri online si sa isi pastreze date online, poate sa isi faca o super tehnologie la el acasa. Acasa= la serviciu.

Doar ca va fi nevoie de IT. De ce? Pai ei sunt cei care lucreaza cu un cloud privat, noi doar ne bucuram de rezultate: merge reteaua bine, nu pica serverul si putem da mailuri off the clock, se deschid toate programele ceas etc.

Cloud-ul privat este o uber-infrastructura insa care sta la voi in firma. Nu o accesati printr-un link ci o vedeti la voi in firma, in camera cu servere sau o simtiti cand aveti nevoie de softuri noi, de mai mult spatiu pe PC/ laptop, de mai mult spatiu de stocare pe server etc. Adica privata (non Administratia Financiara). O infrastructura la fel de performanta precum au la ei acasa bunicii IT-ului (IBM), parintii (Microsoft, Adobe, Apple, HP etc.) si copiii ( Google, Yahoo etc.) Atentie, insa, inseamna mult mai mult decat o infrastructura, asa cum David Beckam este mai mult decat un barbat ingrijit, este metrosexual.

Exemplu pentru doamne: sa spunem ca mergeti la shopping de pantofi. Si probati 2 perechi diferite. O pereche este de la, sa zicem, ”Show Girlishe store “, un magazin OK cu pantofi OK, din piele ecologica. Cealalta pereche este Jimmy Choo, din piele de crocodil. Diferenta dintre infrastructura si cloud-ul privat este similara: pantofii “Show Girlishe store” reprezinta infrastructura iar pantofii Jimmy Choo reprezinta cloud-ul public. Rog IT-istii sa nu dea cu pietre in acest exemplu “comercial, superficial si lipsit de substanta”, ca sa imi citez o prietena  Doar vorbim de la user la user :))

Exemplu pentru domni: diferenta intre infrastructura si cloud privat este exact aceea dintre Steaua/Dinamo/Rapid/CFR si Real Madrid. Ai nostrii sunt de suflet si ii iubim (oricare ar fi “ai nostrii” zilele acestea ) dar Liga Campionilor o castiga altii. Doar stiti cum e, “Am jucat bine dar ne-au batut scarbile alea!” La fel este si cu infrastructura: oricat este de performanta, nu va va ajuta sa castigati Liga Campionilor. Si nici macar litri intregi de bere, mormane de seminte/alune, acatiste si invocarea listei de sfinti, Dumnezei si reprezentanti ai ligii Mefisto nu va ajuta infrastructura sa va ajute la randul ei sa ajungeti in Liga Campionilor. Un cloud privat inseamna ca infrastructura respectiva are si virtualizare, si un program de management centralizat etc. Dar despre virtualizare, poate alta data.

Stay tuned, urmeaza cloud hibrid si fotbal. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s